Ο νέος ανιχνευτής καπνού δέσμης από τη Hochiki, ESP FIREBEAM xtra.

Δημοσιεύθηκε από nschellas 15/06/2021 0 Σχόλια
O esp FIREBEAMxtra είναι ένας ανιχνευτής καπνού δέσμης πιστοποιημένος σύμφωνα με το EN 54-12 από το VdS, και μπορεί να προσφέρει μέγιστο μήκος ανίχνευσης έως 160m. Παγκοσμίως, είναι ο ανιχνευτής καπνού δέσμης με τη μεγαλύτερη κάλυψη απόστασης σε μήκος.
Τα νέα σχεδιασμένα οπτικά της μονάδας αυξάνουν την ευαισθησία του, ενώ το βελτιωμένο λογισμικό του μειώνει τους ψευδείς συναγερμούς. Ο ανιχνευτής διαθέτει μια ξεχωριστή μονάδα ελέγχου (controller) που επιτρέπει στον εγκαταστάτη τη ρύθμιση, τον έλεγχο και τη συντήρηση του ανιχνευτή από το έδαφος.
 
 
Ο ανιχνευτής esp FIREBEAMxtra, διαθέτει επίσης μια προηγμένη μηχανοκίνητη τεχνολογία που επιτρέπει την αυτόματη ευθυγράμμισή του με τον ανακλαστήρα κατά τη θέση του σε λειτουργία. Μόλις τεθεί σε λειτουργία ο ανιχνευτής παρακολουθεί συνεχώς και αυτοδιορθώνει την ευθυγράμμισή του με τον ανακλαστήρα, στην περίπτωση που υπάρχουν κινούμενα μέρη στο κτίριο που εγκαταστάθηκε, λόγω αυξομείωσης θερμοκρασίας, μεταλλικά πάνελ κλπ.
Στη βασική του έκδοση το μήκος κάλυψης ανίχνευσης είναι από 7m έως 70m, η οποία έρχεται πλήρης με τον ανιχνευτή, τη μονάδα ελέγχου, και έναν ανακλαστήρα. Ενώ με την προσθήκη των επιπλέον σετ μεσαίου ή μεγάλου εύρους ανακλαστήρων το μήκος ανίχνευσης αυξάνεται στα 140m ή 160m αντίστοιχα . Επίσης έχει βαθμό προστασίας IP65 (όταν εγκαθίσταται και τερματίζεται κατάλληλα).
Το ESP FIREBEAMxtra διαθέτει ενσωματωμένη μονάδα βρόχου που επιτρέπει πλήρη συνδεσιμότητα στον αναλογικό διευθυνσιοδοτούμενο βρόχο Hochiki ESP και συνεργάζεται άψογα με τους πίνακες πυρανίχνευσης της NSC, Solution F1 & Solution F2.
 

Δείτε το Video Παρουσίασης του esp firebeamXtra